Nintendo DS + iPhone = sant?

Nintendo DS är nog den största framgångssagan hittills för Nintendo. På knappt tre år har maskinen sålts i 40 miljoner exemplar världen över samt sprungit om Sony PSP för längesedan. Nintendo DS har letat sig in hos nya målgrupper, revolutionerat bärbart spelande och tagit trådlös multiplayer till nya nivåer i och med download play och Nintendo WFC.

Maskinen har även varit födelseplatsen åt radikalt nya spelserier som Project Rub, WarioWare Touched!, Nintendogs, Dr. Kawashima’s Brain Training och många fler. Några kan förvisso tycka att spelen bara är nya upplagor av tidigare spel men faktum är att med de dubbla skärmarna, tryckkänslighet och mikrofonen har många spel fått helt nya koncept även om de bygger på det gamla.

Nintendo ska vara för alla, oavsett ålder eller social status (lite kommunistiskt alltså). Därför tycker jag det rykte som går är märkligt; att Nintendo ska tillverka spel till en annan plattform, Apples iPhone. Nintendo retirerar frågan om de möjliga negativa effekterna på DS marknaden ifall iPhone skulle få Nintendo spel med att de riktar sig till en annan målgrupp. Vad då annan målgrupp!? Finns det någon som de inte riktar sig till för tillfället?

Det verkar mer som om Apple bara vill rida på Nintendo DS framgångar, för Nintendo kommer ju inte ha kontroll över vare sig maskinen eller distributionen av spelen. Låter väldigt olikt Nintendo. Vi får hoppas att detta bara är ett rykte.

Läs mer här: http://www.noheat.com/2007/06/18/nintendo-and-apple-to-partner-on-games-for-iphone/ och
http://www.dsfanboy.com/2007/06/20/puzzling-rumor-has-nintendo-supporting-the-iphone/

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s