Saker du inte bör göra när det åskar

Man brukar säga att den säkraste platsen när det åskar är i bilen. Många säger att det är eftersom den är avskild från marken i och med att den har gummidäck som är dåliga ledare. Tyvärr har de fel. Främst av allt är bilen säker eftersom den är en Blixtsluten metallkonstruktion, en Faradays bur och i en sådan kan många elektromagnetiska fält inte verka, åtminstone inte ta sig in. Med andra ord kan inte blixten ta sig in i bilen, den vill knappt slå ner där. Men om man nu inte befinner sig i en bil, och man har för avsikt att vara utomhus långt ifrån alla åskledare och dylikt finns det en del saker man inte bör göra.

Har du en iPod? Det är många som har, men det spelar ingen roll vilken grej du har i öronen, det kan vara farligt ändå att vistas ute med metallsaker kring kroppen när det åskar. Till exempel ska du inte idka bergsklättring invirad i radioantenner vid åskväder och det är en dum idé att spela golf. Du ska inte heller krama telefonstolpar och har du metallproteser, låt för all del bli att stå på öppna fält…

Läs vad som hände denna kille när han joggade vid åskväder. Ett måste dock är att läsa kommentarerna till artikeln, de dödar!
http://www.idg.se/2.1085/1.114652

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s